fredag 29. juni 2012

Great Expectations

En aldeles søt liten jakke jeg bare måtte strikke. Mønsteret er laget av Tora Heggvik og er et enkelt og velskrevet mønster, vell verdt kjøpet! Jeg er ikke veldig glad i å plukke opp til knappe stolper, så kanskje prøver jeg å strikke dem inkludert underveis neste gang, ja for det blir nok en neste gang og to av denne.
Jeg strikket på pinne 3,5, så min jakke er nok mer for 6mnd enn 0-3 som oppskriften sier.
Dette garnet, sandnes mini duett , og ikke minst fargen er min stor favoritt for tiden. Investeringen lød på 40 nøster...så det vil med andre ord bli litt brunt fremover med jevne mellomrom!Mønster: great expectations av Tora Heggvik
Garn: Sandnes mini duett
Pinner: 3,5

lørdag 16. juni 2012

Bolero for lune sommerkvelder

I boka Strikkelyst er det mange kjekke oppskrifter, blandt annet denne boleroen som de også har utgitt en Baby-born oppskrift på. Desverre var det oppgitt et helt galt maske antall, det tok litt tid før jeg fikk tenkt meg om og så at det aldeles var for stor for en liten dukke. Så  etter en tenkepause kom jeg frem til følgende:  sandnes mini duett, legg opp 68 masker på pinne 3,5, strikk 2r, 2vr i ca 20cm. Legg oppleggskant mot avfellingskant , sy sidesømmer til det gjennstår ca 6cm til ermhull. Hekkle stavgrupper rundt ermer og rundt kanten på boleroen.
Machende bukse og hatt må småfrøkner selvfølgelig ha!

Oppskrift: Utgangspunk i boka strikkelyst
Garn: Sandnes mini duett
Pinner: 3,5

lørdag 9. juni 2012

Fionas topp

En favoritt er ferdigstillt, nydelige lille Fiona. Fikk en enkel bestilling her om dagen: en brun kjole, str 6-9 mnd, yndig...ja det måtte jo bare bli Fiona. Samme endring ble gjordt som sist, strikket rund i stedenfor å sy sammen sidene til slutt. Jeg er for minst mulig montering, så den moderniseringen er absolutt helt nødvendig for mitt vedkommende. Strikket i Sandnes mini duett str 3-6 mnd, av erfaring vet jeg at det jeg strikker med dette garnet blir en del større en det burde, her passet det fint da dette skulle være til en noget større baby. Så med en ekstra mønsterrad tenker jeg den er perfekt for mottaker.
Perlemors hjerteknapper gjor en fin avsluttning på det hele.

Mønster: Fionas topp
Garn: Sandnes mini duett
Pinner: 3-3,5søndag 3. juni 2012

Lille frø

 

Her rundt dørene kjører bøndene dagen lang å høster inn gevinsten av hva voksende frø har blitt til i løpet av våren, hva passer vel ikke bedre da enn å sette seg i solveggen å strikke enda en liten "lille frø"!
Jepp, innlegget under er også en lille frø, den var så kjekk å strikke at det ble en reprise med en gang. Også denne gangen er størrelsen 1-2 år, men garnvalget ble alpakka denne gang. Et garn jeg i utgangspunktet liker godt ved at det er utroligt mykt, men jevnheten i min strikking med alpakka kan jeg ikke helt like... Får satse på at det er en liten godklump som skal bære denne vesten, så det jevner seg litt ut ved stretch :)

Mønster: Lille frø
Garn: Sandnes alpakka (22 x 10)
Pinner: 4