lørdag 7. juli 2012

Hjerte Tunika
For en tid tilbake strikket jeg denne tunikaen til BB, om det var hos moren eller dukkemamma den fallt best i smak vites ikke, men hvertfall skulle jenta ha maken kjole. Det skuille være en vinterkjole til en liten 4 åring fikk jeg beskjed om.
Er det en farge jeg har mye av for tiden så er det vel brunt. Dukkekjolen var riktig nok strikket i smart, men med sandnes mini duett tenkte jeg det ble en mer anvendelig kjole. Gikk til innkjøp av mørk brun Funny fuskepels garn, og så måtte jeg ha et nøste mørk brun for å matche med hjerte.

I mangel på oppskrift ble det en kombinasjon av flere varianter, litt pluss og litt minus, så tenkte jeg ved godt mot at dette ville gå bra. Jo da tunikaen ble fin den, bare så alt for stor.... jeg vet jo at alt jeg strikker i dette garnet blir større enn tenkt. Ja da, jeg har lagt opp til en ny, men redusert masketallet noe, faktisk i følge flere oppskrifter er jeg ca nede i 2 år.... fortsettelse følger...

Så denne antar jeg kan være for sånn ca 6 år,
Jeg la opp 200m med pelsgarn på pinne 4, strikket riller ca 5-6 stk. skiftet til sandnes miniduett og pinne 3,5 og økte til 224. Hver 10 omg fellte jeg på hver side slik 2 vr sm, 2 r, 2 sm.
Fell 10 ganger til 184m. Strikk til lengde ca 38 cm og fell 8 masker i hver side for ermhull.
etter nye 7 omg øk 2 =77, etter nye 6 omg fell 9

Sett inn arbeidene og strikk ragland med felling annen hver runde til masketallet når ca 151. Da deles arbeidet med splitt bak. Her trikset jeg til med litt krappere felling foran enn bak for å få halsen høyere bak. Eksempel vis startet jeg med 7r, 2r sm bak, og når jeg kom midt på erme fellte jeg 5r, 2r sm. noen runder uten felling og så kortet jeg ned mellom maskene for felling underveis.

Hjertet er sydd på med maskesting og oppskriften fant jeg her

Mønster: notater beskrevet ovenfor
Garn: Funny/ Sandnes mini duett
Pinner: 4/ 3,5


4 kommentarer:

 1. Så søt denne var! :) Liker veldig godt den fargen jeg :) Tenker meg denne faller i smak hos mottakeresnuppa og

  SvarSlett
 2. Kreativt.
  Utruleg søt tunika :)

  SvarSlett
 3. Kjempefin kjole, denne blir nok populær! Fortsatt god sommer.

  SvarSlett
 4. Helt nydelig.. Falt helt for denne... Ha en fin søndag

  SvarSlett