lørdag 24. november 2012

Epletreets Snurrige Sokker

En reprise av noen enkle men effektfulle sokker, epletreets snurrige sokker.Ribb med to rett, to vrangt bak, og falske fletter i front.  Disse ble gitt i gave, bilde og smilefjes er allerede mottatt !
Disse skal det strikkes flere av, jammen meg tror jeg at det skal bli et par til meg selv også.

Mønster: epletreets snurrige sokker (link virker desverre ikke lengre???)
Garn: Viking sports Ragg
Pinner: 3,5

lørdag 17. november 2012

På en snurr

På pinne 7 blir man på en snurr i en fart. Denne type snurrelue finnes i mange forskjellige varianter, denne gangen brukte jeg en oppskrift fra et Sandnes tema hefte, og selv om Alfa garnet er en smule tynnere en orginalgarnet i oppskriften, så ble den alikevel en helt grei one size størrelse.

Mønster: Sandnes tema
Pinne: 7
Garn: Alfa

søndag 11. november 2012

Lue med fletter

På pinne nr 7 går det ganske radig å strikke luer, så mellom all sokkestrikkingen var det en fornøyelse å sette i gang med denne. Fire fletter og litt glattstrikk så var lua ferdig. Fargen er en fin syrin lilla, men den er ikke lett å fange på film!

Mønster: Sandnes tilbehør
Pinner: 7
Garn: Alfa

fredag 9. november 2012

Nisse Lue

Det nærmer seg jul og det var på sin plass å ferdigstille bestillingen på nisse lue. Har tatt utgangspunkt i et gammelt ukeblad-utklipp på en barnelue, og kombinert det med en standar voksenlue da denne skulle passe et ungdomshode.
Har brukt smart garn på pinne 3 med 120 masker på vrangbord til ca 8 cm. Skiftet til pinne 3,5 og strikket glattstrikk til arbeidet målte ca 23 cm. Merket i begge sider og fellte to masker før merket og to masker etter merket hver 4 omg til kun en håndfull masker stod igjen. Lag en dusk ved å surre garn rundt fire fingre, ta av og surr litt i enden og fest den på lua og klipp opp løkkene.

Mønster: kombi, beskrevet ovenfor
Garn: Smart
Pinner: 3 -3,5

lørdag 3. november 2012

Marius Sokker


Med et ønske om noen fine sokker med typisk norsk mønster, måtte valget bli disse. I bestillingen var det også krav om ekstra slitesterk såle, det har jeg også testet ut her ved å strikke forsterket hæl på underpartiet av sokken helt frem til tåfelling. Det gikk veldig fint, men et lite tips er å huske at man bare skal strikke forsterket annen hver omgang når man begynner å strikke rundt...!
I mangel på nok blått ble det her en rød tå som i og for seg ble helt greit. Jeg har tatt utgangspunkt i et pannebånd i et sandnes  mønsterhefte. Til vrangbord la jeg opp 48 m og strikket 1r, 1vr i ti omganger før jeg økte til 54 masker og begynnte på mønster. Har kuttet ut det store kryssmønsteret da dette ikke skulle være knesokker...

Mønster:  utgangspunkt i Tema 15 -Voksne/klassikere
Pinner: 3,5
Garn: Viking sportsragg