søndag 27. mai 2012

Lille Frø

En søt liten vest som jeg bare måtte strikke. Helt enkel, men alikevel så fin. Ikke minst var den rask å strikke. Som så mye annet pent, fant jeg denne på en bloggrunde hos "rare rusk", masse inspirasjon og flott blogg som er verdt å ta turen innom til. Strikket i størrelse 1-2 år.
Lille frø nummer to er allerede på pinner!


Mønster: Lille Frø
Garn: Viking (22x10)
Pinner: 4

søndag 20. mai 2012

Olive

Endelig min egen Olive genser. Dette har blitt en svært så populær modell der ute bland bloggerene, og mange har strikket denne, skal strikke den, eller skal rett og slett strikke en til...ja så populær er den. I all sin enkelhet, alikevel så pen.
Er storfornøy med min variant, som er det første større plagget til meg selv på lenge. Var veldig spent på størrelsen jeg skulle ende opp med kontra garnvalg. Jeg hadde hørt flere kommentere at den var stor i størrelsen, jeg valgte derfor å strikke Medium med tynnere garn, og tynnere pinner. Ble helt perfekt til meg! Heldigvis kan man prøve sånn noenlunde underveis da den strikkes ovenfra og ned.

Mønster: Olive by Helga Ilsager
Garn: Sandnes mini duett
Pinner: 3 og 3,5


lørdag 19. mai 2012

Strikkede babystøvler ano 1945

For noen år siden så jeg disse for første gang i en blogg, jeg viste med en gang at de måtte lages, de er jo bare så "sjyldige" på en liten barnefot. En helt annen ting er om de sitter godt på foten...har min tvil, men søte som bare så, så strikket ble de. Oppskriften er grei, men monteringen kan være litt knuddrete å få fin..jeg er ikke så glad i montering, så disse skapte litt sy vansker da det ble vanseligt å få fint. Men pytt pytt, det jevner seg ut som min læremester pleier å si!

Mønster: Strikkede babystøvler
Garn: Baby-ull
Pinne: 3

lørdag 12. mai 2012

Nydelig blått

Har igjen strikket fra garnkuppet med Sandnes mini duett. Aldeles nydeligt, men jeg må tenke at strikkefastheten er større enn det etiketten sier, ellers blir det fort store og slafsette plagg. Inni mitt hode tenker jeg på dette som 22 x 10 på p 3,5
Buksa er helt ordinær, la opp 68m på pinne 3,5 til livet.
Toppen var en ide jeg fikk fra et gammelt gammelt oppskriftsutklipp, metoden skulle greit la seg gjøre uten oppskrift, så da var det bare og legge opp 68m på pinne 3,5, strikke en vrangbord, et stykke glattstrikk, for så og begynne økingen som om du skulle strikke buksebein. Øk ut et passe antall, på denne ble det 5 økninger. Strikk litt glattstrikke frem og tilbake på begge stykkene som danner nå forstykke og bakstykke, fell litt til hals og mask sammen skuldre. Husk at BB har litt stort hode. Heklet en liten kant til pynt rundt ermene.Mønster: Heimelaga, delvis forklart ovenfor
Garn: Sandnes mini duett
pinner: 3,5