mandag 30. april 2012

Grytelapp

På bloggen Olavas verden finnes de utroligste heklerier, deriblandt oppskriften på denne grytelappen.
Denne er riktignok ikke dampet, (det stresser ikke så veldigt at strykejernet ryker sånn rett før 17mai,) og kan derfor virke noe skeiv i rama, men den skal nok bli bra bare den blir flata litt ut! Her er brukt reste garn av to nydelige lillafarger..., men det er det bare jeg som ser, lilla er en sky farge når det kommer til fotografering.

Mønster: Olavas fargerike grytelapper
Garn: bomullsrester i lilla
Heklekrok: 3,5

lørdag 28. april 2012

Tipp Topp i VårTopp

Selv om de lover fint vær her på vestlandet i helga, blir det nok en stund til vi kan gå med bare skuldre!
 Det er en hårfin grense mellom hva man kaller garn og hva man kaller restegarn. Restegarn lyder i utgangspunktet litt negativt, så man kan fort gå i den nedlatende fella hvor man tenker at garnresten ikke er brukende til noe lengre... Vel her i huset er restegarnet blitt en utfordring. Jeg strikker masse småting blandt annet til Baby Born, så her gjelder det å bruke kreativiteten og skape noe fint av den lille resten som en gang var det største mest dyrebare i kurven.

Mønster: fra boka strikkelyst
Garn: navnløse reste-garn (strikkefasthet 22 x 10)
Pinner: 3,5

fredag 20. april 2012

Marius lue

I et svakt øyeblikk fikk jeg det for meg at nå skulle det strikkes Marius lue. Jeg synes dette mønsteret er sååå fint, og jeg beundrer de forskjellige Marius prosjektene som publiseres ut i den store blogge verdenen. Men, jeg har enda ikke strikket noe Marius selv, så et akkutt behov meldte seg, og da var det bare og sette i gang. Jeg hadde ikke noen lueoppskrift slik jeg ville ha den, men i hefte fra Sandnesgarn Tema 15 voksne klassikere fant jeg et mønstert på et pannebånd. La opp 108 masker og strikket som pannebåndsmønster, men byttet ikke til rødt for avsluttning men fortsatte til lengen på verket var ca 15-16 cm. Strikket  så toppen på lua slik:* 2r sammen, 22m rett, 2vridd rett sammen* = 8 masker fellt i alt  oppdelt i fire like store felter.  Fortsett med en runde uten felling. Gjennta felling annenhver pinne med to masker mindre i hvert felt for hver gang.

Mønster: utgangspunkt fra dette heftet
Garn : Smart/ Viking strikkefasthet 22x10 pinne 3,5
Pinner: 3mm på ribbekant, og 3,5 på resten av lua

Notat: lua er ikke større enn den må være, vurder en pinnestørrelse opp.

lørdag 14. april 2012

Twisted Rib Neckwarmer

 En enkel hals med hullmønster som gir en veldig fin effekt. Lang nok til og snurre to ganger rundt halsen, og endatil være lett og ledig i passformen. Denne har jeg striukket før, en kledelig fin hals som jeg gjerne strikker igjen.
Har prøvd meg på Alpakka garn igjen, vet ikke helt, men det er noe som ikke blir riktig når jeg strikker med Alpakka. Det blir forferdelig ujevnt og jeg kjenner misnøyen omtrent fra oppleggskanten...men på denne halsen forsvinner ujevnheter litt i hull-mønsteret, og supermyk og deilig kan jeg bekrefte at den ble.
For å bruke opp alt Alpakkagarnet mitt, får jeg nok tilegne det prosjekter som har en litt røffere overflate, og ikke slett glattstrikk..

Mønster: Twisted Rib Neckwarmer  gratismønster på Ravelry
Garn: Sandnes Alpakka strikkefasthet 22x10
Pinner : ...muligens pinne 4

mandag 9. april 2012

Lilla tunika kreasjon

I et forsøk på å kvitte meg med det noe ymse effektgarnet som har samlet seg opp i årenens løp, blir det den heldige dukkemor som får finstasen pyntet med alslagsens effekter i bauger og ender. Noe av garnet gir faktisk en fin effekt hvis en først har lyst å bryte av litt, men de fleste er et herk å strikke med.
Har også denne gangen lurt inn et lite hjerte som gjør kjolen litt kjekkere i sin helhet.

Mønster: fra boka strikkelyst
Garn: Smart + ukjennt effekt
Pinner: 3,5

torsdag 5. april 2012

Hjertelig strikkelyst

Boka strikkelyst har jommen meg satt fart på strikkelysten her i huset. Flere av oppskriftene er kjempefine som basis-grunnlag for å bygge videre på sine egne varianter og utførelser.
Her er et lite sommerslig sett pyntet med hjerte og et slags floffy/puffy garn som nedre kant...rester skal rester fordrive...Mønster: fra boka strikkelyst
Garn: smart
Pinne: 3,5

onsdag 4. april 2012

Tunika med moffe-lomme

Med utgangspunkt i tunikaen fra boka strikkelyst, kan man sette sitt eget preg på verket enten det er så eller så... om denne lommen i et forfærdelig ruffsete garn gjorde susen er jeg jammen ikke sikker på, men pyntet ble den hvertfall.

Mønster: fra boka strikkelyst
Garn: Smart
Pinner: 3,5

søndag 1. april 2012

Tunika til en kjølig kveld...


I boka strikkelyst famt jeg flere kjekke oppskrifter, bland annet denne tunikaen i strikkefasthet 22 x 10 på pinne 3,5 . Det passet i grunnen kjempefint da jeg hadde en del enslige smart og viking-raggegarn liggende.
Pyntet med et lite hjerte, og effekten av pelskanten, så ble det en riktig så fjong tunika.
Med tilbehør som truse, lue ev. et pannebånd så er settet komplett!

Kjekk bok med flere fristende oppskrifter.

Mønster: fra boka strikkelyst
Garn: Smart
Pinner: 3,5