fredag 30. mars 2012

Kjole i vårens farge...grønnt

Tåka ligger som et slør i bakgrunnen, sola skinner, det spirer og gror, fargen er grønn, ja det er vår!
Også denne strikket i Sandnes Mini duett med effekt av pels garn. Om pels garnet akkuratt pimper opp kjolen vet jeg da ikke, men noe effekt gir det da.

Mønster: utgangpunkt i denne 
Garn: Sandnes Mini duett
Pinner: 3,5

fredag 23. mars 2012

Vår kjole

Sola skinner, himmelen er lyseblå, våren er på vei... vel denne kjolen ble ferdig for en tid tilbake, så om det akkuratt var vår inspirasjonen som satte den til verket, eller heller et ønske om vår vites ikke.
For noen uker siden var jeg innom på Sandnes/ Polaris utsalget og der hadde de jammen meg fyll en bærepose for 100,- med sandenes mini duett ! Lyseblått, mose grønnt og rødt var utvalget og gleden var stor da kjøperen og hennes mor satte seg i bilen på vei hjem.
Kjolen er pyntet med litt pelsgarn jeg en gang i tiden kjøpte for noen få kroner på Fretex.

Mønster: utgangspunkt i denne
Garn: Sandnes mini duett
Pinner: 3,5

tirsdag 20. mars 2012

Ku lua mi

Bare sånn for å fortsette i outfit med bode-preg, ble det også heklet en ku lue. Det lyse garnet var nok en ørliten anelse tykkere enn det mørke, så lua fikk seg et fint aldri så lite seg ved mønsteret. Vel, vel, litt sjarmerende særpreg gjør seg godt på denne lua selv om kua ble litt smal om "nebbet"

Mønster: pig and cow
Heklekrok: 4,5
Garn: Gjesdal bomull sport

fredag 16. mars 2012

Traktor lue

Våronna er på full fart frem og bøndene får det travelt med alverdens ting som skal gjøres. Selv om jeg ikke er bonde kjerring selv, så blir ein vel en smule påvirket når jeg har de rundt på alle kanter her! Litt feminisering om det ikke er så tydeligt på bilde, så er altså fargen i mørk og lys lilla. Hekklet på krok 4.5 etter dette diagrammet .

lørdag 10. mars 2012

Ein stut vil ut...

Da min venn bonden kom med et ønske om ei hekla lue med stut på, ja så måtte det nesten bli sånn. Mønsteret har han faktisk designa sjøl. Det gikk til på gamle måten hvor et bilde, et ruteark, et glassbord med en lampe liggende under ble tatt i bruk. Etter litt fin-justering fikk jeg rutearket og var klar for oppgava.
Synes du stuten ser litt deformert ut, ja så kan jeg fortelle at det er ikke hvilken som helst stut, dette er en Limousin stut...dei ser litt slik ut for tenk!

Lite hode, stor bull på nakken, tjukk hals...i det hele tatt så ligner den da litt hvis du vet hva den skal ligne på!
Heklet i bomull sport fra Gjestal, på pinne 4,5
Startet i toppen og økte ut til ca 85 masker jevnt og trutt. etter ca 18 runder startet jeg med mønster i kontrastfarge.

lørdag 3. mars 2012

Tovet babyborn jakke... krympende hodebry...

I min iver etter å strikke av restegarn, bruke opp garn uten plan, ja rett og slett bli kvitt litt overflodsgarn så kom jeg over noen nøster Mor AAse kjøpt inn for aldeles lenge siden uten mål og mening. Da det bare var noen få nøster som ikke ville holde til sitteunderlag som vi faktisk kunne hatt bruk for, ble plan 2 å strikke etter en dukkeoppskrift i et av sandnes garn sine dukkeoppskrifter. Jo da, det var samme strikkefasthet så da var det bare å sette i gang...
 Å heisan, mulig den ser litt stor ut, men jeg har tross alt følgt oppskrifta og den skal jo toves...
 Etter to runder i maskinen på 60 grader er størrelsen endelig grei, og ja, det stemmer at den står av seg selv...litt sånn tette i veven på ein måde...


Så størrelsen ble passe til slutt, men den er ikke lett å kle på på grunn av sin stivhet...men, jeg hadde mer garn og tenkte at denne jakken skulle da bare forminskes litt slik at den ble passe etter første toving, da var den perfetk myk. Så 20 masker mindre ble lagt opp, ja TJUE, resultatet ble det samme, måtte til med runde to på 60 grader...og resultatet ble en passe men stiv jakke....hm...
Man kan liksom ikke gi seg med tovinga før jakka er passe stor, ja for det ikke snakk om at hun "vokser i den", nei, dukkemor er like liten og like stor hele året hun!

Til etter tanke :Mulig jeg skal holde meg til toving av sitteunderlag, der  betyr liksom ikke en cm fra eller til noe på det ferdige  resultatet....hm