lørdag 25. februar 2012

Calorimetry med matchende pulsvanter eller omvendt...

Calorimetri`en er og blir en gjennganger her i huset. Rask å strikke, passende til alle aldersgrupper, og ypperlig til en resteslant eller to med garn. Strikket en helt enkel pulsvante variant, eller en votte uten tupper om du vil... stripet i brunfarger. Syntes kombinasjonen ble veldig fin, men baktanken var i tillegg og bli kvitt litt mørk brunt restegarn. Enda en slant gjennstod etter ferdigstillelse, så da var det bare til å legge opp til en calorimetri å strikke så lenge fargen holdt, før resten av bunnfargen ble brukt på resten.

søndag 19. februar 2012

Knit & Crochet shawlInspirasjons runde rundt i de mange fine blogger fører ofte til at uventede saker kommer på pinne. Dette sjalet så jeg tilfeldig på en slik  runde hos Trude. Sjalet var raskt og strikke, men det ble i korteste laget hvis man liker og bruke det som sjerf og ville knyttet det i front. Ikke var jeg så helt stødig på heklekanten heller, noen engelske gloser som falt litt fra, men improvisering ut fra bilder fungerer for ferdigstillelse det også. Mønstert beskrevet her . Strikket i viking 22 x 10 på pinne ca 4,5

lørdag 11. februar 2012

Februar Lady sweater

Februar Lady sweater har stått på strikkelista mi lenge. Det er opprinnelig en damejakke med 3/4 arm, og som det står beskrevet i den danske oppskrift: skabt til at passe en "bredbaget" pige.Vel, det ble raskt konstantert at her var ikke nok grå-garn til og dekke hele min bag...så da ble det smal varianten til jentungen.
Strikket den minste størrelsen, XXS på pinne 4 med strikkefasthet 23 x 10, og den ble perfekt til en liten 9 åring. Veldig greit når man strikker fra halsen og ned, da kan man prøve og justere sånn litt underveis.

søndag 5. februar 2012

Reste Lester
..Eller tjukke sokker om du vil. Hvertfall ble litt for lite grått, blandet med en passe slant melert resultert i et fullkomment par med tjukke sokker. Blir ofte liggende garnrester som akkuratt er for lite til å kunne brukes alene til noe, så her er det bare fantasien som setter grenser, restegarnet skal bort!
De er strikket i Viking sportsragg på pinne 3,5
Opplegg 13 x 4 ,