lørdag 21. januar 2012

Ugle lue

Har lenge latt meg inspirere og imponere av denne bloggen: Trudes hobitter, utrolig mange flotte hekla-luer som lages av den dama. Jeg hadde lyst på en to-farga hekla-lue med mønster og jakten på fremgangsmåte satte i gang! Med mye hjelp ved å lese seg bakover i Trudes blogg, samt veileding på Hobbyboden, ble det til slutt en ugle-lue på meg.

Diagramet til ugla fant jeg her , for de observange, jepp det stemmer at halve ugla mi mangler...den var på en måte lang nok halvveis, så tydelige forbedringspotensiale angående plassering, notat: start tidligere på mønster-hekling!
Heklet i superwach 22 x 10, på heklekrok 4, prøvde lua hele tiden underveis og justerte og økte etter behov.
Tok desverre litt dårlige notater da jeg var mest oppsatt på å få dette til, men brukte blandt annet denne og denne siden for selve luen.
"Koden"   for å hekle med kontrastfarge som mønster på bare et lite stykke av rundene var at man hekler med farge 1, bytter til farge 2 samtidig som man hekler med seg farge 1 i maskene på et vis, slipp farge to når mønsterparti er ferdig, hekle rundt til mønster skal begynne igjen, hent tilbake farge 2 og hekle hentetråden + farge 1 i inn i maskene...litt vanskelig å forklare.
Lua har god passform, og den er testet i ruskavind på solastranden!

lørdag 14. januar 2012

Vrikad mössa med GlasögonEn venninne hadde en ide om at en hel gjeng på skitur skulle ha like luer. Nå til dags renner jo folk med hjelm, så dette skulle være en artig gimmick på afterski. Oppskriften finnes her . Brukte garnet Topp`tTå, men da det er ør-lite tynnere enn det de orginalt hadde brukt, gikk jeg opp til heklenål nr 5,5.
Super rask å hekle selve lua. Litt modernisering måtte til ; Glasgorna var heklet fra kortside til kortside, jeg valgte å starte øverst på brillene med 20fm, diktet meg nedover, buet dem med 5 stv i en fastmaske på hver side, trikset noen runder til før jeg avsluttet med to runder fastmsker rundt hele glassa.
Fiffig lue hvis man vil ha en artig liten vri på sitt hodeplagg!!!

tirsdag 10. januar 2012

Baggy lue


Det finnes etter hvert mange varianter av disse snurra luene som er en eller annen variant av forskyvning av rette og vrange masker. Her tok jeg utgangspunkt i Sandnes Tilbehør tema 22 barn/voksen, men orginalt var den strikket på enda tykkere garn, så da var det bare og finne masketallet som passet til Topp`tTå garnet mitt på en annen oppskrift i heftet og sette i gang! Baggy og saggy, ja det er vist slik det skal være!

søndag 8. januar 2012

Lue med fletter

Fra heftet Sandnes tilbehør tema 22 barn/voksen kommer også denne lua med fire fletter som møtes på topps. Strikket i Topp`tTå garn på pinne 7. Fornøyelig og strikke med tykt garn på tykke pinner i blandt!