fredag 30. desember 2011

Avatrix baby hat

Har sett denne Avatrix luen rundt om i flere blogger og lenge tenkt at den måtte strikkes. Endelig ble det gjordt, og det var lurt jeg bega meg ut på denne, for i denne oppskrifta var der et og annet triks jeg hadde god nytte av og tar med meg videre. En liten dukke calorimetry ble det også, sammen med kjenningen av en topp, Pickles sommertopp strikket på pinne 3,5 i type babyull.

torsdag 29. desember 2011

Pannebånd med skaut

Kanskje ikke klar for vår-skautet helt enda, men vi går da mot lysere tider! Oppskriften er fra Sandnes tilbehør tema 22 barn/voksen. Skautet er strikket som orginalt i Sandnes mini duett, et aldeles nydeligt garn, pinne 3. Hadde ikke noen kontrastfarge som passet til kanten rundt, så her ble heklakanten i samme farge som skaut.

onsdag 28. desember 2011

Cairn by Ysolda

Jeg så denne på en bloggrunde og fallt for den artige affekten dett mønsteret gir. Litt langt og dra med seg de to lyse maskene, men det gikk da på et vis. Mønsteret kjøpte eg her , og med på kjøpet følger også oppskrift til pulsvanter.
Strikket med strikkefasthet 22 x 10 på pinne 4.

søndag 25. desember 2011

Havskumsokker

En artig variant av de tykke raggsokkene er Tone`M sine havskumsokker. Joda, det ble litt hysterisk med garnvalget mitt, men pytt pytt, om mønstert ikke kom helt til sin rett, så var de hvertfall kjekke å strikke.
Strikket i sokkegarn strikkefasthet 22 x 10 på pinne 3,5

fredag 23. desember 2011

Milo

Som så mange andre, denne strikker jeg igjen og igjen. Denne gangen riktig nok en bestilling, men en ting er sikkert, det blir ikke siste gangen Milo er på pinnen her i huset.

Denne gangen strikket i alpakka fra Sandnesgarn på pinne 3,5 i størrelse 3år. Lønheten i garnet gjorde at den virket veldig ugjevnt strikket, men en ørliten  liten damping før overlevering gjorde susen.

lørdag 10. desember 2011

Epletreets snurrige sokker


Disse sokkene har jeg hatt utskrift av i permen min lenge, de tykke sokkene med det lille ekstra!
Strikket i Viking sportsragg på pinne 3,5 , oppskriften fant jeg her.  
De ble pent pakkt inn og var et av mine bidrag til foreningens pakkelek her om dagen, så nå skal de varme en hyttebyggendes venninnes føtter i vinter!

fredag 2. desember 2011

Felisihals

Har lenge tenkt å strikke Felisihalsen, en flott hals som varmer en liten pike på en kald dag.
Jeg strikket den i type babyull på pinne 3-3,5 i en fargekombinasjon jeg ble veldig fornøyd med, brun og en lilla/rosa sak. For og gjøre den litt mer feminin pyntet jeg med en heklekant staver i vifteform/fastmaske.