lørdag 26. november 2011

Stor By-lue

Nok en By-lue, denne gang i voksen størrelse. Ideen til utseende kommer fra denne kjekke bloggen til  G-Anette.  Strikket med strikkefasthet 22 x 10, på pinne 3,5. Oppskrifta er en helt vanlig lueoppskrift funnet i et sandnes-hefte, her er det heklekanten og blomsten som gjør hele lua!
Har tidligere bare heklet blomster, men her om dagen lærte jeg meg å strikke blomst, super enkelt og raskt i en fart!

Her er oppskrifta på strikket blomst om du vil prøve deg :

Pinne og garn bruker du akkuratt som det måtte passe, jeg brukte strikkefasthet 22 x 10 pinne 4 på denne
Legg opp 48m og strikke en pinne vrangt.
På neste pinne strikkes 1r, #fell 6m, 2r#, avslutt med fell 6m, 1r
Det er nå 12 m igjen på pinnen
Klipp av tråden og trekk gjennom disse maskene.
Pynt ev med perler!

søndag 20. november 2011

Bella`s lue

Siden det først er premiære og Twilight-feber i landet, så kunne jeg likegodt toppe det med en lue!
Vet det er laget et mønster på lue til vottene med fletter over det hele, men jeg kjørte den enklere varianten denne gang.
Gjorde ikke saken så altfor avansert, la rett og slett bare opp 64 m på pinne 7, strikket vrangbord et stykke, men startet helt fra begynnelsen med mønsterfletta som går over 12 masker, pass på når du starter vrangborden at du strikker f.eks 2r, 2vr, 2r, 1vr, 12r, 1vr, 2r, 2vr, 2r...osv, fellinga på toppen etter ca 19cm ble sånn ca 1r, 2rsm ut runden, 1omg r, gjennta 1r, 2rsm en runde, 1omg r, 2rsm ut runden, da kan du begynne å tenke på å klippe tråden!
Strikket i Topp`tTå på pinne 7.

fredag 18. november 2011

Bella`s Mittens

Jeg er ikke noe i-hugga Twilight fans, men Bellas votter derimot har jeg i lang tid hatt på ønskelista. Så en reklamesnurt på TV at det snart skulle være premiære for en ny film i Twilight- sagaen, så da var det vel på sin plass å ha vottene klar til premiæredagen!
Strikket i Topp`tTå på pinne 5,5, trangeste laget til små damehender, så neste par blir på pinne 6.
Oppskriften på norsk fant jeg her.

søndag 13. november 2011

Intuitive lue

En penslig tynn lue i hullmønster. Kan brukes som den er i en litt baggy-look, eller brettes opp for en litt mer formfull fasong som også varmer litt ekstra rundt ørene.
Strikket i tynn baby-ull, pinne 3 på vrangbord, pinne 4 på mønster.
Mønster er gratis på Ravelry

lørdag 12. november 2011

Goomba, eller Monster lue om du vil...

En monsterlue har sett dagens lys. Den kom kanskje ikke helt til sin skummle rett på min søte lille modell, men skummel skal den da være for smågutter i barnehage-alder. Strikket i Viking sports ragg på pinne 3-3,5.
Jeg brukte bare et lue mønster jeg fant i et sandnes-hefte, men maskestinga brukte jeg fra oppskrifta.

søndag 6. november 2011

Hjertelua Hjertelig Hilsen

Denne kunne jeg ikke la være å strikke, nydelige hjerter på lua, hvem vil vel ikke ha det?
Oppskrifta hjertelig hilsen ligger gratis på Ravelry. En enkel og grei oppskrift, men lengden på lua ble litt i korteste laget etter min smak, så til neste gang kommer jeg til å strikke vrangborden litt lengre.
For å prøve og vinne litt på lengden, og for å få brukt opp de siste meterne av garnet heklet jeg en liten pyntekant nederst på vrangborden.
Strikket på pinne 4, med Viking sportsragg. Forbruk 1 nøste, ved å strikke den bitte-litt lengre behøvs nok kanskje noen meter på nøste nummer to.

lørdag 5. november 2011

Lykke i skogen...

For en tid siden ble det strikket en del votter rundt om i det ganske land med motivet "lykke i skogen".
Jeg fikk forespørsel om å strikke dette mønstert i lue variant. Litt forarbeid med ruteark og kalkulator, så gikk nå det på et vis. Ble en del lange strekk hvor jeg snurret tråden hver 5 maske, men alikevel er det et nokså stramt og lite fleksibelt mønsterstrikk, så lua er litt i minste laget. Spredte på med fire trær rundt resten av lua for og dra med svart fargen mest mulig. Burde nok strikket inn et par lus som stjerner eller noe også for og jevnet den enda bedre.
La opp 108 masker på pinne 3, skiftet til 3,5 på selve lua. Notat: legg opp flere masker muligens på pinne 3,5
Strikket i Viking sportsragg. Utgangspunkt for diagram fant jeg her
Det skal være sagt at modellen ikke vet hvilken lue hun har på seg !

onsdag 2. november 2011

Hvit liten by-lue

Bestilling på en hvit liten by-lue, ja for det hender vel at man må fjonge seg litt ekstra selv om vinden biter rundt ørene. Har tatt ideen fra G-Anette som har mønster på denne strikket i alfa som jeg også lagde noen av tidligere. Denne gangen ville jeg ha den litt tynnere og valgte strikkefasthet 22 x 10 på pinne 3.
Dette er en barnestørrelse, la opp 92 masker og srikket ca 12 cm før jeg startet felling. Så var det bare og pynte med kant og blomst som beskrevet på bloggen til G-Anette.