lørdag 25. juni 2011

Luftig sommertopp til BB

I hefte 0909 dukke fra sandnesgarn har de en oppskrift på vest med hullmønster, brukte den som utgangspunkt, og laget min egen vri på en vest med samme bærestykke.
Har flere på gang av denne sorten, rask, enkel og effektfull, jepp, denne blir det flere av.
Strikket med type babyull (28m x 10) på pinne 3.

søndag 19. juni 2011

Fest drakt eller...

Har igjen tatt dykket i arveposen, og garnet Hjerte flam`e var nok en stor slager på tidlig 90`tallet. Hvertfall tenkte jeg og freche opp den sorte lille med litt farge-striper. De stripene ble skikkelig utheva av sin skarphet kan man si, så min første tanke var at dette måtte bli en hyllest til Jamaica eller rett og slett noe som kunne matche Bob Marleys lue???


Vel med 17 mai nylig overstått, må jeg jo kunne si at den kunne nok ha gått som en fest-drakt også her tl lands. Litt sånn tilfeldig strikket, men har også her brukt Pickles sommer topp bærestykke.

fredag 17. juni 2011

Lilla kjole

En deilig liten sommerkjole til solfyllte dager...
Oppskriften er en lett blanding av "fantasi" og skrevne verker. Nedre del på kjolen er effekten vrange og rette fellt som felles jevnt og trutt opp mot bærefelltet som er fra picles sommertopp som jeg ofte sverger til!
Strikket i sisu på pinne 3-3,5

mandag 13. juni 2011

Lua "Ran"

Nok en lue er ferdig, valget fallt på lua "Ran" som jeg har strikket flere ganger tidligere.
Enkelt og effektfullt mønster med god passform.
Strikket i mørk brun Smart på pinne 3,5
Oppskrift finner du her

søndag 12. juni 2011

Lue i Alpakka

Mitt første møte med det omtalte Alpakka innfrir til forventnig. En fornøyelse å strikke med, super mykt og lunt og ha på, en nydelig brunfarge fra sandnes garn. Høst-tilbehøret gjøres klart, kalenderen sier juni, men det var slettens ikke for varmt å vise frem lua en liten stund.
Oppskriften fant jeg i Sandnes tilbehør tema 22 barn/voksen.