torsdag 28. april 2011

Gul solkjole BB

Med påske som inspirasjon, men med ønske om snarlig sommer ble det en yndig liten solkjole. Strikket i det arvede effektgarnet Hjerte flam`e på pine 3. Og hvis du lurer, jepp, den er GUL. Bildene demper faktisk den skrikende fargen, så her snakker vi SOL kjole av klasse.
Mønster ble til underveis, men kort oppsummert la jeg opp 120m, strikket litt riller, glattstrikk til ønsket lengde, 1r, 2r sm om rundt, strikket så rillefelt ved midje (la opp 6m ekstra for knapp og knapphull, men den kunne bare vært pynt også!) fellte 6 masker under hver erme, og bakstykke med to knapphul, fremstykkene med tre kantmasker og fellte annenhver og fjerdehver omg. hempene ble litt lange, og knappene var så godt påsydde, her ble trikset og krysse dem bak...helt etter planen!
En heklet lue måtte til for å fullføre kreasjonen, ikke noe særlig og hekle med dette garnet når sant skal sies, men solhatt ble det!

fredag 22. april 2011

Rød kjole med skaut

En luftig liten kjole strikket i et gammelt garn med navnet Hjerte flam`e. Hver 20cm på garnet var det en passelig tykk 2cm fortykkning av ganet som derav gir dette litt klumpete preget!
En blanding av bomull og acryl, så litt lite elastisk ved påkledning.
Det kommer nok til å bli prøvd ut ymse garn typer her fremover da jeg har arvet en stor pose gammelt garn av min snille tante som hun ikke ville ha mer!
Har som vanlig tatt utgangspunkt i pickles sommertopp
Strikket på pinne 3, men som nevnt ble den bitte bitte litt trang for småmødre ved påkledning, men det går.
La opp 120 masker og fellte inn til 88 da jeg skulle begynne med overdelen, strkket et par cm med rillestrikk under ermene da dette garnet var litt mer "slafsette" enn normalt.
Skautet er strikket på pinne 3, la opp 80 masker og strikket riller i et par cm, her laget jeg også et knappehull, strikk nå glattstrikk men de 3 første og siste maskene strikkes hele tiden rett. Fell innenfor disse 3 kantmaskene på annenhver pinne. Fordelen med knappehullet var at jeg da kunne justere lengen rundt hodet enkelt med plasseringen av knappen!

onsdag 20. april 2011

Lilla kjole med pels

En fulltreffer for ei lita jente som er glad i lilla og glad i "pels"... vel, kjolen er helt grei den.
Strikket på pinne 3 i baby ull, med utgangspunkt i oppskriften som jeg har brukt så mang en gang før: sommertopp fra pickles. På kjoler legger jeg ofte opp litt flere masker, men feller inn og strikker overdel etter dette mønsteret. Med babyull passer dette maskeantallet helt perfekt til babyborn.

søndag 17. april 2011

Spiral sokker

Ikke det mest spennende, men veldig praktisk. Ja, jeg har fått dilla på tubesokker.
Disse er strikket i garnet Labbetuss på pinne 3,5 og jeg brukte i overkant av 120 g.

lørdag 9. april 2011

Rosa Luer

Lue med hekla bloms strikket i Alfa på pinne 4,5.
Rask og enkel lue som varmer godt! Det er også heklet rundt nedre kant som gir det ekstra lille pynt til luen.
Oppskriften fant jeg hos G-Anette, en blogg det kan være verdt og ta en titt på!

lørdag 2. april 2011

Spiral sokker

Nye ladninger med spiralsokker, ellr tubesokker om du vil er ferdige og stadig nye par er på vei!
Ganske greit og gi bort da størrelsen nesten kan betegnes som one size. De mest rosastripete er strikket med strikkefasthet 26 på pinne 3,5, la da opp 14,16,14,16. De blå/lilla er raggegarnet fra sparkjøp strikket på pinne 3,5 , 14 x 4 masker.
Strikker 2 r, 2 vr og forskyver med 1 maske hver 5 omgang.