søndag 30. mai 2010

Rødt sett til baby born

Et lite nøste melert baby-ull ble akkuratt nok til calorimetri og en mini kjole. Calorimetri er som tidliger beskrevet strikket med 88 masker til man har 22 masker igjenn i ytterkantene... Kjolen har jeg igjen tatt utgangspunkt i Pickles sin sommer topp.

søndag 23. mai 2010

Sjerf i rillestrikk

I et gammelt ukeblad fant jeg oppskriften på dette rillestrikkede sjerfet. Det er så enkelt at man starter med tre masker og øker hver omgang alle omganger en maske i hver side til ønsket lengde. Dette ble nok litt i korteste laget etter min smak, men sånn går det når man ikke gidder og tre over maskene for og måle ... Vel, en annen eier stod klar og ble riktig så fornøyd.
Brukte litt i overkant av to nøster, og strikket på pinne 4 i tynnt garn med strikkefasthet ca 28m X 10cm. Heklekanten rundt fant jeg mønster på her.

tirsdag 18. mai 2010

Calorimeti til bunadHeldigvis ble været bedre enn det så ut til på 17 mai, men da det regnet og blåste som verst dagen i forveien ble det i hu og hast strikket tilbehør til ørene.
Calorimetri er et rask og enkelt strikkeprosjekt, samtidig som jeg synes de er ganske så kledelige hodeplagg. Veldig poppulære bland både små og store! Oppskrift på norsk finnes her.
Kaniner har vi også fått oss, her er det Milli Meter som får litt kos!

søndag 9. mai 2010

Spiralsokker til barn

Spiralsokker er genialt...ingen hæl....bare to rett to vrangt i en evighet...!
Disse kan min 7 åring vokse godt i, da de for øyeblikket er knesokker.
Her er brukt viking sportsragg på pinne 3.5. La opp 12 x 4 masker og strikket til litt av nøste var igjen. Møsteret strikket jeg slik: to rett to vrangt 5 omganger, forskyv så med en maske og strikk 5 omg før man så videre forskyver og forskyver. Fellte til tå ved og strikke to rett sammen, 4 rett omg rundt. To omganger uten felling. Så to rett sammen, tre rett omg rundt. To omganger uten felling....osv til to masker gjennstår på masken. Klipp av og snurp sammen! Forbruk :to nøster.