onsdag 27. januar 2010

Baktus sjerf og baggy lue

Har strikket et nøytralt baktus sjerf, oppskriften fant jeg her, og den fine hekle kanten rundt fant jeg oppskrift på hos gurimalla. Ville ha et litt langt sjerf så jeg brukte nesten tre nøster med edda garn fra viking og strikket på pinne 4,5.

Baggy luen er fra boka strikk i en fei, og jammen var det gjordt i en fei på pinne nr 7 med alfa glitter.

mandag 25. januar 2010

Kåpe til baby born

I det siste dukke hefte fra Sandnes fant jeg denne kåpen strikket i smart.
Litt modifikasjon behøvdes da jeg ikke liker montering, så her ble det jukset til med raglandsfelling! Kåpen er strikket på pine 4.5, så det ble et raskt prosjekt hvor jeg fikk kvittet meg med ørlite av dette garnet jeg kjøpte en hel 20pk av og det viste seg at det var så stikkete og stivt at det ikke var brukenes til noe. Første gang jeg har opplevd det med smart, så til neste gang skal jeg lage et lite hull i innpakningen og kjenne på garnet før jeg kjøper en hel kartong...
Vel dukke klær får det brukes til, og kåpen ble jo riktig så staselig!
Mønstert ligger faktisk ute på en dansk side.

søndag 24. januar 2010

Skeive sokker


Da har jeg endelig fått strikket meg et par skeive sokker. Sokkene ble i tradisjonell raggsokk farge...men putt putt jeg liker grått jeg :)
Strevde litt før jeg fikk tak på hvordan det skulle gjøres, men etter å ha studert en del diskusjonstråder på hobbyboden gjode jeg som dere alle sier...bare strikke som mønstert sier og ikke tenk så mye...
Sokkene er strikket på pinne 3,5, og møsteret er fra Tone M og kan finnes her, hun har forøvrig veldig masse fint på sine sider så en liten titt innom der anbefales!

onsdag 13. januar 2010

Grå poncho med rosa pels til babyborn


I denne vinterkulda trenger selv en babyborn noe å varme seg med, her er en grå poncho som jeg fant oppskrift på i et gammelt gjesdal dukke hefte. Ikke så mye som skal til, en rosa pelskant til pynt så ble den riktig så fjång!

tirsdag 12. januar 2010

Rosa prinsessesett til baby born

Mer rosa enn dette kan det vel neppe bli! Dette var en bestilling, så til min datters store fortvilelese måtte vi fralevere oss dette settet. Kronen er forøvrig sydd på med london sølvtråd med maskesting. Et egentlig helt vanlig sett pyntet opp med litt sølv broderi og en søt krave med heklet kant rundt.